Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ TO 26ο & 29ο ΔΗΜΟΤΙΚO ΣΧΟΛΕΙO ΑΧΑΡΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ TOYΣ ΣΤΗΝ MICROSOFT

 Πρώτοι ανάμεσα σε 50 χώρες!!!

 
Υπερήφανη έκαναν μία ολόκληρη πόλη δύο νέα σχολεία για το Μενίδι, το 26ο και 29ο Δημοτικών Σχολείων, που βρίσκονται στο Ολυμπιακό Χωριό, καθώς αναδείχθηκαν ως Microsoft Pathfinder School! Αυτό κι αν είναι διάκριση για μία πόλη που είναι στα «πρώτα βήματα» όσο αφορά τις νέες τεχνολογίες και τους υπολογιστές!
Συγκεκριμένα, η ομάδα των συστεγαζόμενων 26ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων αναδείχθηκαν ως Microsoft Pathfinder School, ενώ τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επιλέχθηκαν ως Microsoft Mentor School, για το σχολικό έτος 2012-2013, μαζί με συνολικά 99 σχολεία από περισσότερες από 50 χώρες!
Η ανάδειξη της ομάδας των 26ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών σε Microsoft Pathfinder School αποτελεί την πρώτη επιβράβευση ελληνικών δημόσιων σχολείων, για την επιτυχή ενσωμάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα σχολεία είναι δύο συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία, που συνεργάζονται με κοινούς στόχους και όραμα, ενώ έχουν ενταχθεί πιλοτικά στο πρόγραμμα των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας του Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του ΕΣΠΑ, λόγω των χαμηλών εκπαιδευτικών και κοινωνικοοικονομικών δεικτών της περιοχής τους. Τα αποτελέσματα που έχει φέρει η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στα σχολεία αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς η διευρυμένη χρήση των ψηφιακών τεχνολογικών εργαλείων έχει συμβάλει στη γεφύρωση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών, αλλά και στην ανέλιξη ενός κοινωνικά και συναισθηματικά υγιούς περιβάλλοντος. Κατακτώντας τη διάκριση αυτή, τα σχολεία αποκτούν τη δυνατότητα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση της Microsoft, που θα διεξαχθεί στην Πράγα τον προσεχή Νοέμβριο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρχει δυνατότητα δικτύωσης, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών με κορυφαίους εκπαιδευτικούς ανά τον κόσμο. Παράλληλα, οι εκπρόσωποί τους θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις γνώσεις και τη μεθοδολογία τους με νέα Pathfinder Schools, συμμετέχοντας στην ομάδα mentorship. Επιπλέον, θα εκπαιδευτούν σε εργαλεία της Microsoft και θα παρακολουθήσουν σεμινάρια για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας.
Με αφορμή την παραπάνω διάκριση, ο κ. Ματθαίος Α. Πατρινόπουλος διευθυντής του 26ου και ο κ. Φώτιος Ε. Περρής διευθυντής του 29ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών δήλωσαν: «Η επιλογή των σχολείων μας ως Microsoft Innovative Pathfinder School μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς συμμετέχουμε σε μια παγκόσμια κοινότητα μάθησης και δημιουργίας, στην οποία αναγνωρίζονται οι εκπαιδευτικές μας πρακτικές. Οι εκπαιδευτικοί μας, που υπηρετούν συνειδητά τη δημόσια εκπαίδευση και παρόλο που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις τις κρίσης, έχουν τη δύναμη να συνεργάζονται και να δημιουργούν σε ένα πλαίσιο που ενισχύει την ανάληψη καινοτομικών δράσεων. Αυτή η διάκριση είναι ένα σημαντικό κίνητρο για όλους μας, ώστε να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε την εκπαιδευτική μας πορεία πάντα με την υποστήριξη των συνεργατών μας στην Microsoft Hellas και στο Πρόγραμμα Συνεργάτες στην Μάθηση».
Οι παραπάνω διακρίσεις αποτελούν μέρος αξιολόγησης που υλοποιείται στο πλαίσιο του παγκόσμιου Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft, το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία της εταιρίας, «Microsoft Συνεργάτες στη Μάθηση». Βασικός στόχος του Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων είναι να βοηθήσει τα σχολεία που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενθαρρύνοντας και διευκολύνοντας την ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών μοντέλων και εργαλείων, καθώς και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των σχολείων.
Τα σχολεία μπορούν να ενταχθούν στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα «Συνεργάτες στη Μάθηση» και να επωφεληθούν από τις παροχές του, έχοντας δυνατότητα συμμετοχής στα τρία επίπεδα του προγράμματος:
(1) στην Παγκόσμια Κοινότητα Πρωτοπόρων Σχολείων, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει κάθε σχολείο, μέσα από μια απλή εγγραφή στο Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση,
(2) στο Πρόγραμμα Pathfinder Πρωτοπόρων Σχολείων, στο οποίο λαμβάνουν μέρος όσα σχολεία έχουν υποβάλει αίτηση στο Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση και έχουν επιλεχθεί ως πρωτοπόρα από ανεξάρτητη επιτροπή και
(3) στο Πρόγραμμα Mentor Πρωτοπόρων Σχολείων, στο οποίο η συμμετοχή προϋποθέτει πρόσκληση από το κεντρικό Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση, εφόσον το σχολείο έχει επιδείξει σημαντικές επιδόσεις όσον αφορά την εξέλιξή του, αλλά και τη διάθεσή του να ανταλλάσει τις γνώσεις και εμπειρίες του.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων και την ευρύτερη πρωτοβουλία «Συνεργάτες στην Μάθηση» είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.partnersinlearning.gr
O Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαρνών κ. Ιωάννης Μίχας δήλωσε: «Τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σ’αυτή την δύσκολη προσπάθεια, αλλά και στους δασκάλους που τα μύησαν στο κόσμο της τεχνολογίας! Δεσμεύομαι να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ όλα τα δημοτικά σχολεία των Αχαρνών, ώστε να επιτύχουν κι άλλες διακρίσεις ενώ άμεσα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν τους!» δήλωσε ο κ. Μίχας στο ACHARNORAMA

πηγή: www.acharnorama.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου