Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οι τιμές στα κυλικεία των δημοσίων και ιδιωτικών Σχολείων

Σύμφωνα με την Αγορανομική Διάταξη 3/30-08-2012 καθορίζονται οι ανώτατες τιμές των ειδών που προσφέρονται ή παρέχονται από επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα και λοιπούς πωλητές) που δραστηριοποιούνται εντός των χώρων σημείων όπως:

Αεροδρόμια - Αθλητικοί χώροι - Αρχαιολογικοί χώροι - Επιβατηγά πλοία - Κινηματογράφοι & Θέατρα - Δικαστήρια - Νοσοκομεία - Κλινικές - Σταθμοί Υπεραστικών λεωφορείων - Ιδρύματα ΑΕΙ & ΤΕΙ
Οι τιμές στα κυλικεία των σχολείων

Επίσης καθορίζονται οι ανώτατες τιμές των ειδών που διατίθενται από τις επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κλπ) που δραστηριοποιούνται εντός των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερήσιων και νυχτερινών).

Είδη Ανώτατες τιμές πώλησης (σε ευρώ με ΦΠΑ)

α) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό μέχρι 1,00€ με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας,μαργαρίνης και άλλων)

β) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό μέχρι 1,25€ με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, μαργαρίνης και άλλων)

γ) Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι) σε ατομική μέχρι 0,40€ συσκευασία 50γραμμαρίων τουλάχιστον.

δ) Τυρόπιτα – σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι μέχρι 1,00€ βάρους 180γραμμαρίων τουλάχιστον.

ε) Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml μέχρι 0,35€

ζ) Φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς μέχρι 0,90€ πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία 330ml τουλάχιστον.

Επί των ρυθμίσεων των ως άνω θεσπίζονται επιπρόσθετα και τα ακόλουθα:

α) Απαγορεύεται η διάθεση στους μαθητές των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων ροφημάτων καφέδων. Τα είδη αυτά προορίζονται μόνο για το διδακτικό προσωπικό των σχολείων.

β) Στους χώρους που θα διατίθενται τα ως άνω είδη τοποθετούνται υποχρεωτικά τιμοκατάλογος ορατός από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου στον οποίο με κεφαλαία και έντονα γράμματα αναγράφονται στην ελληνική γλώσσα τα εξής:

Η ένδειξη: «ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ, ΑΠΛΟ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ (ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ), ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ» Τα είδη με τις αντίστοιχες τιμές διάθεσής τους.

γ) Η παρασκευή, κατοχή και διάθεση των ως άνω ειδών είναι υποχρεωτική όλες τις ώρες λειτουργίας των πωλητών που δραστηριοποιούνται εντός των χώρων των παραπάνω δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Η εν λόγω υποχρέωση δεν αναιρεί το δικαίωμα στον υπόχρεο να επιλέγει ανάμεσα στα είδη «τοστ με τυρί – σάντουιτς με τυρί» την διάθεση ενός εξ αυτών ή και των δύο και ανάμεσα στα είδη «τοστ με τυρί και γαλοπούλα – σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα» της διάθεσης ενός εξ αυτών ή και των δύο.

δ) Για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, επιτρέπεται η κατοχή και διάθεση εμφιαλωμένων νερών μόνο σε πλαστικές φιάλες και φυσικών χυμών σε πλαστική ή χάρτινη συσκευασία.
 
 
πηγή : www.7gymaxarnai.blogspot.g

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου