Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΛΑΘΕΑ

Έκλεισε μετά από αρκετά χρόνια το βουστάσιο Κοντογιάννη που βρισκόταν επί της οδού Πορφύρα 4, στην Λαθέα, δίπλα από δεκάδες σπίτια. Το γεγονός πως βρισκόταν εντός κατοικημένης περιοχής και δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια προσαρμοστεί στους περιβαλλοντικούς όρους με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας ήταν τα στοιχεία που βοήθησαν στην απομάκρυνσή του. Έτσι το πρωί της Πέμπτης, λίγο μετά τις 9 συνεργεία της Περιφέρειας, της Δημοτικής Αστυνομίας και Αστυνομικών οργάνων απομάκρυναν τα 46 βοοειδή διαφόρων ηλικιών τα οποία εστάλησαν για σφαγή.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αχαρνών:
«Στην πιο δύσκολη εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση και όταν ο Δήμος Αχαρνών έχει ελάχιστες δυνατότητες για παρεμβάσεις, με επιμονή δημιουργούμε τις συνθήκες για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Μια προεκλογική μας δέσμευση έγινε πράξη.
Το βουστάσιο που λειτουργούσε στην Λαθέα με δεκάδες βοοειδή, αποτελώντας εστία υποβάθμισης από σήμερα αποτελεί παρελθόν. Είναι γεγονός ότι επί πολλά χρόνια έγιναν πολλές «προσπάθειες» ώστε κάθε ενέργεια για απομάκρυνση του βουστασίου να είναι ουσιαστικά και νομικά στον αέρα. Κάποιοι είναι αλήθεια δεν ήθελαν ή δεν ενδιαφέρονταν να φύγει το βουστάσιο.
Με επιμονή, ο Δήμαρχος Αχαρνών και με προσωπική ανάληψη της υπόθεσης κατάφερε εν τέλει να έρθει η ώρα ώστε το βουστάσιο να σταματήσει τη λειτουργία του. Είμαστε βέβαιοι ότι για την περιοχή που βρίσκεται πέριξ του βουστασίου στη Λαθέα, η καθημερινότητα των κατοίκων θα είναι πλέον καλύτερη και σίγουρα πιο καθαρή.»

πηγή: www.acharnorama.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου