Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Βασανίζουν παιδιά στη Συρία

Έκκληση στον ΟΗΕ να επισπεύσει την έρευνα για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών στη Συρία απευθύνει η μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε τα παιδιά», τονίζοντας ότι πολλά από αυτά έχουν υποστεί ψυχικά τραύματα, καθώς έχουν υπάρξει μάρτυρες δολοφονιών, βασανιστηρίων και άλλων αγριοτήτων.

Η οργάνωση αυτή, η οποία έχει την έδρα της στη Βρετανία, έδωσε στη δημοσιότητα σοκαριστικές μαρτυρίες στους προσφυγικούς καταυλισμούς, στα συριακά σύνορα, που δείχνουν ότι παιδιά έγιναν στόχος άγριων επιθέσεων, είδαν να πεθαίνουν οι γονείς τους, αδέλφια τους ή άλλα παιδιά, υπήρξαν μάρτυρες ή θύματα βασανιστηρίων.


«Φρικτές πράξεις βίας έχουν διαπραχθεί σε βάρος των παιδιών στη Συρία. Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη από ειδική φροντίδα για να ξεπεράσουν τα τραύματα που έχουν υποστεί»  δήλωσε η διευθύντρια της οργάνωσης Τζασμίν Γουίτμπρεντ.


«Οι μαρτυρίες τους πρέπει να καταγραφούν για να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τις βιαιότητες σε βάρος παιδιών» τόνισε.


'Ενα 14χρονο αγόρι, ο Χάσαν είπε ότι είδε νεκρούς και τραυματίες παντού στο έδαφος. «Είδα ανθρώπινα μέλη το ένα πάνω στο άλλο και σκυλιά να τρώνε πτώματα δυο ημέρες έπειτα από σφαγή» μαρτυρεί.


Ο 15χρονος Χαλίντ διηγείται πώς τον βασάνισαν μέσα στο παλιό του σχολείο που έχει μετατραπεί σε τόπο κράτησης και βασανιστηρίων, όπου έμεινε έγκλειστος επί 10 ημέρες, χωρίς φαγητό, έχοντας ξυλοκοπηθεί και κρεμασμένος στην οροφή από τους καρπούς του.


«Βλέπετε αυτά τα σημάδια; Τα χέρια μου ήταν δεμένα με πλαστικό σχοινί. Τα είχαν σφίξει πάρα πολύ. Υπήρχαν παιδιά στο κελί μου και τούς είχαν δέσει τα χέρια με τον ίδιο τρόπο. Καθένας έσβηνε το τσιγάρο του πάνω μου. Να, δείτε τις πληγές» είπε ο Χαλίντ.


Πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου