Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΡΙΞΗ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Κατάληψη του Δήμου μετά το αδιέξοδο - Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση...


Βροχή οι εξελίξεις με το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στον Δήμο Αχαρνών. Από χτες το βράδυ με την λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα το πρωί όλα έδειχναν πως είχαν πάρει ένα δρόμο... συνεννόησης μεταξύ Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων. Ωστόσο, όλα άλλαξαν από το πρωί και μέχρι τώρα. Οι σχέσεις υπαλλήλων και Δημάρχου φαίνεται να έχουν κλονιστεί μετά την απόφασή του να επισκεφθεί το Υπουργείο μόνος του, με την συνοδεία Αντιδημάρχων, δίχως να ενημερώσει τους Αρχηγούς των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, ούτε, όμως, και τους πλέον θιγόμενους, δηλαδή τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου.
Ας πάρουμε, όμως, την υπόθεση από την αρχή. Σε προηγούμενο ρεπορτάζ
) είχαμε αναφέρει το πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων, αλλά και την μη πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και δανείων. Το θέμα τέθηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ύστερα από πολύωρη ανταλλαγή απόψεων αλλά και... πυρών αποφάσιστηκε να ψηφιστεί ομόφωνα η τρίπτυχη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που ανέφερε τα εξής:
α) Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με υπογραφή εντολής Δημάρχου
β) Να ανακληθεί το έγγραφο 77634/2012 όπου στο τελευταίο μέρος αναφέρονται προτάσεις για τους εργαζόμενους με τις οποίες διαφωνεί το Δημ. Συμβούλιο (όπως ανακατατάξεις προσωπικού κλπ) και
γ) Να κλείσει ο δήμος μέχρι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και παράλληλα να οργανωθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την συμμετοχή όλων.
Να σημειώσουμε πως το πρώτο σκέλος της απόφασης αναφέρεται στο γνωστό «εντέλεσθε» του Δημάρχου. Παρόμοιο περιστατικό είχε γίνει στο τέλος της θητείας του Δημάρχου Παναγιώτη Φωτιάδη, ο οποίος πήρε πάνω του την πληρωμή των εργαζομένων υπογράφοντας με δική του ευθύνη την μισθοδοσία παρά τις νομικές επιπτώσεις. Ωστόσο, ο νυν Δήμαρχος τόνισε πως θα ψηφίσει την πρόταση, αλλά δεν θα υπογράψει αν η Νομική Υπηρεσία του πει πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο και θα υποστεί βαριές συνέπειες.
Έτσι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε πως δεν θα υπογράψει τελικά ο κ. Ντούρος την πληρωμή. Όμως, αυτό που δυσαρέστησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους ήταν το γεγονός πως ο Δήμαρχος με συνοδεία Αντιδημάρχων έφυγε από το Δημαρχείο για το Υπουργείο δίχως τον Πρόεδρο ή κάποιο εκπρόσωπο των εργαζομένων και φυσικά δίχως να ενημερώσει τους Αρχηγούς των υπολοίπων παρατάξεων, όπως μας ανέφερε ο κ. Θάνος Τραβασάρος. Όταν ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι (που την ίδια ώρα είχαν Γενική Συνέλευση στο Δημαρχείο) πως ο Δήμαρχος έφυγε δίχως να τους ενημερώσει τότε πήραν την απόφαση της Κατάληψης των δύο δημαρχιακών κτιρίων με τα πνεύματα πλέον να έχουν αγριέψει και την σχέση των δύο πλευρών να έχει υποστεί ρίξη...
Ο Σύλλογος Εργαζομένων εξέδωσε, αμέσως μετά ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
Οι Εργαζόμενοι του Δήμου Αχαρνών καταγγέλλουν την αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας τους από τη Δημοτική Αρχή, καθώς και την απόδοση των εργοδοτικών εισφορών τους.
Έτσι λοιπόν, το Σωματείο Εργαζομένων, εκπροσωπώντας το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου και των Νομικών του προσώπων, κατόπιν Γενικής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/09/2012,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Τη συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου και συμβολική κατάληψη του περιβάλλοντος χώρου αυτού για σήμερα 19/09/2012.
2. Κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου μας, με ανάρτηση πανό, ηχητικές ενημερώσεις, συγκεντρώσεις μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο αλλά και την Κεντρική Πλατεία του Δήμου, προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και την αδυναμία του να καταβάλλει τόσο τη μισθοδοσία των εργαζομένων όσο και την κάλυψη βασικών αναγκών των Δημοτών.
3. Ενημέρωση και προβολή των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, αλλά και της αντιμετώπισής τους και του εμπαιγμού που πραγματοποιείται εναντίον τους εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, τόσο στον τοπικό όσο και τον πανελλαδικής εμβέλειας Τύπο και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
4. Επίσημη καταγραφή όλων των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αχαρνών και τα Νομικά του Πρόσωπα.
5. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, με την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας. 


πηγή: acharnorama.gr
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου