Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Συνεργασία Κ. Αρβανιτόπουλου -Γ. Σγουρού

Συνάντηση του Υπ. Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό

Ελλείψει χρημάτων η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά μετατρέπεται σε γρίφο. Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης επιχειρούν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο το ήδη υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό αφού οι διορισμοί θα είναι μόλις διακόσιοι. Οι υπόλοιπες ανάγκες θα καλυφθούν με 16.500 αναπληρωτές.
Σε εκκρεμότητα είναι ακόμη η μεταφορά μαθητών, θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση του Υπ. Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό. Κάποιοι δήμοι έχουν προχωρήσει ήδη σε περικοπές η και κατάργηση δρομολογίων όπως ο Δήμος Παλλήνης που φιλοξενεί το μοναδικό Καλλιτεχνικό σχολείο της Αττικής με 330 μαθητές οι οποίοι επιλέγονται με εξετάσεις και μετακινούνται από γειτονιές σε ολόκληρο το νομό. Ο Δήμος αποφάσισε τα 2/3 των μαθητών να μετακινούνται με την αστική συγκοινωνία με ότι σημαίνει αυτό για την ασφάλειά τους, ενώ κατάργησε πλήρως τα δρομολόγια του μουσικού σχολείου που είναι 4 σε όλη την Αττική.
Το Υπ. Εσωτερικών πάντως έχει ζητήσει από τους δήμους στοιχεία για το κόστος της μετακίνησης των μαθητών, καθώς και για το είδος και το ύψος των συμβάσεων που συνάπτονται με ιδιώτες.
Πάντως η Διδασκαλική Ομοσπονδία προκήρυξε ήδη 24ωρη απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στην οικονομική εξαθλίωσή ιδιαίτερα των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια της στοιχειώδους διαβίωσης με μισθούς πείνας των 570 ευρώ.

πηγή: ert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου