Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Οι ελληνικές συμμετοχές την 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

«Άρωμα γυναίκας» για την Ελλάδα σήμερα στο Λονδίνο

 


Η Μαριάννα Λυμπερτά αγωνίζεται στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, αγώνισμα που θα διεξαχθεί στο Χάιντ Παρκ. Με «προίκα» το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης, η 33χρονη κολυμβήτρια (στην τέταρτη Ολυμπιακή συμμετοχή της) θέλει να ακολουθήσει το ρυθμό της κούρσας έστω κι αν οι καιρικές συνθήκες της βρετανικής πρωτεύουσας δεν την ευνοούν.

Με την ευχή να πάνε όλα καλά και να μην αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον τραυματισμό που την ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα. 

Με τη σειρά της η  Έλενα Φιλάνδρα θα μετάσχει σήμερα στις 21.30 στην 1η ημιτελική σειρά των 800μ, με στόχο το όνειρο, δηλαδή την πρόκριση στον τελικό.

Η Αντωνία Στεργίου μετέχει στα προκριματικά του ύψους, για την 7η ημέρα των αγωνισμάτων του στίβου. Στόχος της, στη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της, είναι να μπει στον τελικό και να έχει μια καλή εμφάνιση. Η Αντωνία Στεργίου αγωνίζεται στις 11.30 ώρα Ελλάδας. 

Στις 3 μ.μ. αρχίζει τις προσπάθειές της στο ExCel η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία συμμετέχει στα 55κ. της πάλης.  
Στις 16:50 αρχίζει στην «Γουέμπλεϊ Αρίνα» ο προκριματικός του ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής, με τη συμμετοχή και της ελληνικής ομάδας, την οποία αποτελούν οι Ελένη Δοϊκα, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Βασιλική Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή, Ευδοκία Λουκάγκου και Σταυρούλα Σαμαρά. Oι Ελληνίδες γυμνάστριες θα παρουσιάσουν (όγδοες κατά σειρά) το πρόγραμμα με τις πέντε μπάλες και την Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώνεται ο προκριματικός, το πρόγραμμα με τρεις κορδέλες και δύο στεφάνια. Στον αγώνα συμμετέχουν συνολικά 12 ομάδες και την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής θα πάρουν οι πρώτες οκτώ.

πηγή: www.protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου