Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Οι δύο Έλληνες που δόξασαν την Ελλάδα!

Χρυσοί οι αδερφοί Καββά στην ιστιοπλοΐα

 

Προπονούνται σκληρά για να πετύχουν τον στόχο τους. Δαμάζουν τα κύματα για να υψώσουν την ελληνική σημαία. Και τα καταφέρνουν. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο και Γιώργο Καββά, τα δύο αδέρφια που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών που διεξήχθη στο Neusiedl am See της Αυστρίας.

Ο 17χρονος Γιώργος Καββάς και ο κατά ένα χρόνο μικρότερός του, Αλέξανδρος, είναι δύο κορυφαίοι ιστιοπλόοι που «τρέλαναν» μέχρι και τους ξένους. Όμως, η επιτυχία τους δεν έτυχε ιδιαίτερης προβολής καθώς το επίκεντρο αυτή τη στιγμή είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο.


«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία μας. Επόμενός μας στόχος είναι το Ρίο το 2014, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Θα κάνουμε σκληρή προπόνηση όμως για να τα καταφέρουμε», λέει, μιλώντας στο
newsbeast.gr ο 17χρονος, Γιώργος Καββάς.

Τα δύο αδέρφια προπονούνται σκληρά και τα καλοκαίρια βοηθούν τον πατέρα τους στη δουλειά του. Το χειμώνα όμως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για εκείνους. «Πηγαίνουμε σχολείο και φροντίζουμε τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα να προπονούμαστε. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τους επόμενους αγώνες και δεν θέλουμε να χάσουμε», συνεχίζει ο 17χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής.


Οι Έλληνες αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας, όπως αναφέρουν και οι ειδικοί στην ιστιοπλοΐα, διακρίνονται για την ταχύτητά τους, σε σχέση με τα υπόλοιπα πληρώματα.


«Προτιμούμε τους δυνατούς ανέμους, καθώς έχουμε αρκετή εμπειρία και νιώθουμε αυτοπεποίθηση σε αυτές τις συνθήκες», υποστηρίζει ο Γιώργος Καβάς και το απέδειξαν άλλωστε, κατακτώντας την πρωτιά.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου