Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Στον εισαγγελέα της Σύρου οδηγείται ο 21χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση της Πάρου

Κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να μεταφερθεί ενώπιον του εισαγγελέα της Σύρου ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε ότι ευθύνεται για την κακοποίηση και τον σοβαρό τραυματισμό της 15χρονης στην Πάρο, στις 22 Ιουλίου.

Ο 21χρονος είχε ζητήσει 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ μαζί του κρατούνται και δυο ομοεθνείς του που έφυγαν μαζί του από την Πάρο και συνελήφθησαν στο διαμέρισμα της Νέας Χαλκηδόνας με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.


Σύμφωνα με
Τα Νέα, ο 21χρονος κατήγγειλε ότι ένας αστυνομικός φρουρός και άλλο ένα άτομο τον χτύπησαν στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο 21χρονος στον διοικητή Ασφαλείας της Σύρου, το βράδυ της Κυριακής εμφανίστηκε έξω από το κελί όπου κρατούνταν ιδιοκτήτης εστιατορίου της Σύρου, ο οποίος έφερε στον κρατούμενο το φαγητό που είχε παραγγείλει.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 21χρονος, ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα του κελιού του και τότε και οι δύο άρχισαν να τον χτυπούν. Μετά τα παράπονα του Πακιστανού ο αξιωματικός υπηρεσίας έκανε έγγραφη αναφορά και διατάχτηκε η κράτηση των δύο, που πέρασαν το βράδυ στο διπλανό κελί με τον 21χρονο.


Ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε διέγνωσε ένα οίδημα στο πρόσωπό του, το οποίο σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα θα μπορούσε να έχει προκληθεί έως και μια εβδομάδα νωρίτερα.


Το μεσημέρι της Δευτέρας με εντολή του εισαγγελέα αφέθησαν και οι δύο ελεύθεροι. Ωστόσο, το επεισόδιο προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα για να διαμαρτυρηθούν.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη μεταφορά του 21χρονου στον εισαγγελέα το απόγευμα της Κυριακής στήθηκε μια «παράσταση», όπου τον Πακιστανό υποδύθηκε νεαρός δόκιμος αστυνομικός. Ο αστυνομικός που κάλυπτε το πρόσωπό του συνοδεία συναδέλφων του βγήκε από την κυρίως είσοδο όπου περίμεναν εκπρόσωποι του Τύπου καθώς και πολίτες για να αποδοκιμάσουν τον δράστη της επίθεσης. Την ίδια στιγμή από άλλη έξοδο ο πραγματικός δράστης μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο, όπου και ζήτησε  προθεσμία για να απολογηθεί.


Οι διωκτικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή της Χρυσής Ακτής όπου ο 21χρονος ομολόγησε ότι επιτέθηκε στην ανήλικη κοπέλα με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε στην αρχική του κατάθεση, να της κλέψει το κινητό, για να εντοπίσουν το τηλέφωνο. Τον ισχυρισμό του, πως επιτέθηκε στην κοπέλα για να της πάρει μόνο το τηλέφωνο, τον απορρίπτουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που εκτιμούν πως επιδίωξη του δράστη ήταν από την αρχή η σεξουαλική κακοποίηση της κοπέλας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου