Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ελλάδα, χώρα του… φωτός;


Καταντάει πια αστείο να κομπάζουμε οι σύγχρονοι Έλληνες για τα φώτα που έδωσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι στον κόσμο και να μη ρίχνουμε μια ματιά πέρα από τη μύτη μας να δούμε ότι σήμερα πια ο Έλληνας ζει στο απόλυτο ΧΑΟΣ! Και όσο αξιοζήλευτη και αν είναι η φυσική ομορφιά του τόπου μας, όσο ένδοξη και αν είναι η ιστορία μας, όσο φωτεινοί και να ήταν οι πρόγονοί μας και όσο εντυπωσιακή και αν είναι η Ακρόπολη, άλλο τόσο χαοτικό είναι οτιδήποτε σχηματίζει σήμερα αυτό που αποκαλούμε ΚΡΑΤΟΣ.
Ελλάδα, χώρα του… φωτός;Θα μείνω μόνο στο θέμα των παιδιών, γιατί για αυτά τα έρμα παλεύουμε και ελπίζουμε. Προχθές ο Μάνος σας έγραψε για μια επικίνδυνη παιδική χαρά εδώ στον Πολύγυρο (πρωτεύουσα νομού, μην ξεχνιόμαστε!) και δεκάδες από εσάς βάλατε το λιθαράκι σας στα σχόλια, περιγράφοντας την εξεφτελιστική κατάσταση των παιδικών χαρών στα μέρη σας. Ποιος να το περίμενε ότι στην Ελλάδα, τη χώρα του φωτός, η συντήρηση μιας παιδικής χαράς θα ήταν τόσο δύσκολη που θα έπρεπε σήμερα να σαπιζουν και να σκουριάζουν εκατοντάδες από αυτές…
Πάμε και στο πιο πρόσφατο τραγικό της ιστορίας. Ο Ιούλιος ήταν ο μήνας κατά τον οποίο χιλιάδες Ελληνίδες Μαμάδες έκαναν τις αιτήσεις τους για να καταφέρουν να βάλουν τα παιδιά τους δωρεάν σε κάποιο παιδικό σταθμό για το σχολικό έτος 2012-2013 με τη βοήθεια του υπέρλαμπρου και πολλά υποσχόμενου προγράμματος ”Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής“. Τι συγκινητικός ο τίτλος που φέρει το πρόγραμμα αυτό! Και πόσο απαραίτητο είναι, μιας και οι θέσεις δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στην Ελλάδα δεν αρκούν να καλύψουν όλες τις εργαζόμενες μαμάδες (άλλο κωμικοτραγικό και αυτό). 
Οι μαμάδες, λοιπόν, ετοίμασαν τις αιτήσεις τους και περίμεναν καρτερικά να δουν πόσα μόρια συγκέντρωσαν (διαμορφώνονται ανάλογα με το αν είναι εργαζόμενη η μητέρα ή όχι, τον αριθμό των παιδιών, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κτλ) και αν κατάφεραν τελικά να πάρουν μία από τις πολυπόθητες θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, ιδιωτικούς ή δημόσιους. Οι παιδικοί σταθμοί από μεριά τους είχαν από νωρίς δηλώσει πόσες θέσεις προσφέρουν για το πρόγραμμα αυτό. 
Αγωνία, άγχος, αυπνία μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα και ω! Τι έκπληξη! Οι θέσεις που καλύφθηκαν τελικά ήταν πολύ λιγότερες απ’ όσες είχαν δηλωθεί εξ αρχής από τους παιδικούς σταθμούς. Μωρέ, μήπως έγινε λάθος; Μήπως αναρτήθηκαν τα μισά αποτελέσματα; ΟΧΙ. 
Γιατί; Γιατί ξαφνικά μας προέκυψε ότι… “Λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης έχουν μείνει χωρίς κάλυψη περίπου 42.000 αιτήσεις” (όπως διαβάζω στο nonews-news.blogspot.gr)
Ώπα, για μισό λεπτό… ΤΩΡΑ διαπιστώσατε ότι η χρηματοδότηση είναι μειωμένη; Είστε σοβαροί, κύριοι; 
Μιλάμε για το απόλυτο τσίρκο, το απόλυτο καραγκιοζιλίκι στην Ελλάδα του 2012. 
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως το θέμα παιδί είναι αδιάφορης σημασίας σ’ αυτή τη χώρα. Η δε μάνα άλλο ένα από τα μεγάλα θύματα… Ηρωίδα μάνα, δεν λέμε; Ε στην Ελλάδα είναι σίγουρα!

Κάποιοι γονείς στο Facebook έχουν συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΕΤΑΑ και περιμένουν και τις δικιές σας υπογραφές… 

Μπορείτε να υπογράψετε εδώ: 

Έχω πάψει να ελπίζω γενικά ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, αλλά δεν χάνουμε τίποτα να μαζέψουμε υπογραφές και να απαιτήσουμε έστω να βγει κάποιο “μεγάλο” κεφάλι και αν όχι να επανορθώσει, έστω να ζητήσει μία τεράστια ΣΥΓΓΝΩΜΗ… Να το δω αυτό και τι στον κόσμο….. Και αν δεν το δούμε… Μαύρο φίδι που τους έφαγε… Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε πια μια και καλή…


πηγή : www.eimaimama.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου