Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΣΩ… ΕΣΠΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ


Η πόλη μας, όπως και όλη η Ελλάδα, ζει τραγικές στιγμές… Μικρογεύματα θα αρχίσει να διανέμει από την ερχόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Παιδείας σε 18 σχολεία των εξής περιοχών: Αχαρναί, Ταύρος, Κερατσίνι, Εξάρχεια, Ασπρόπυργος, Πλ. Βάθης, Μοσχάτο..
Μικρογεύματα θα αρχίσει να διανέμει από την ερχόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Παιδείας σε 18 σχολεία των εξής περιοχών: Αχαρναί, Ταύρος, Κερατσίνι, Εξάρχεια, Ασπρόπυργος, Πλ. Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Αυλώνα, Πατήσια, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα του υποσιτισμού μαθητών.
Όπως δήλωσε στη Βουλή η Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής της Περιφέρειας μας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόκειται για… πιλοτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί με κονδύλια του ΕΣΠΑ και θα αφορά στο σύνολο των μαθητών των 18 σχολείων και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις προκειμένου να μην στιγματιστούν οι μαθητές που υποσιτίζονται. Σε κάθε μαθητή θα αναλογεί ένα γεύμα, το οποίο θα περιλαμβάνει σάντουιτς, γάλα, μπισκότα με δημητριακά και φρούτα και θα διανέμεται από τα κυλικεία των σχολείων. Το κόστος για το υπουργείο Παιδείας υπολογίζεται στα 1 - 2 ευρώ ανά γεύμα.
Σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο… πρόγραμμα να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία, καθώς το φαινόμενο έχει πάρει πια ανησυχητικές διαστάσεις. Πραγματικά δεν πιστεύω πως όχι μόνο η πόλη μας, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα, θα έφτανε να ζήσει τέτοιες στιγμές.
Αν θυμάμαι καλά το περιβόητο ΕΣΠΑ κάποτε το περιμέναμε ως μάννα εξ ουρανού για να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις, τώρα χρησιμεύει για να ταΐσει τα πεινασμένα παιδιά που, όμως, οι ίδιοι έφεραν σ’ αυτή την θέση. Ντροπή…
πηγή : acharnorama.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου