Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Κος Γιάννης Κωνσταντινίδης

 
Ο γονέας μαθητή του σχολείου μας, Γιάννης Κωνσταντινίδης, έχει προσφέρει στο σχολείο μας παρέχοντας τις ξυλουργικές του υπηρεσίες σε σχετικά θέματα που προέκυψαν.

Η επαφή που είχε ο Σύλλογος μας, με την οικογένεια του, μας ώθησε να ζητήσουμε τη βοήθεια του όπου χρειαζόταν. Εκείνος πάντα με χαμόγελο και καλή διάθεση πρόσφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Όλα ξεκίνησαν το Μάιο του 2013 κατά τη διάρκεια των σχολικών εορτών που παρακολουθούσε και η οικογένεια του Κου Κωνσταντινίδη. Όταν η δασκάλα του τμήματος ΣΤ’ κυρία Μαρία Τζαρίμα χρειάστηκε ένα θεατρικό σκηνικό με μπερντέ, για τη διεκπεραίωση της εορτής,  ζήτησε τη βοήθεια μας και το πρώτο άτομο που σκεφτήκαμε ήταν ο Γιάννης. Τον προσεγγίσαμε ευθύς αμέσως και ήταν πρόθυμος να εξυπηρετήσει την κατάσταση και μάλιστα στο χρόνο που έπρεπε.

Μίλησε με τη δασκάλα για το σχεδιασμό του και ξεκίνησε άμεσα τις εργασίες, αφού σε δύο μόλις μέρες το σκηνικό έπρεπε να βρίσκεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Με τη βοήθεια του κυρίου Πουμπουρίδη Μπάμπη, επίσης γονέας μαθητών του σχολείου μας, σχεδίασαν και κατασκεύασαν το ξύλινο σκηνικό το οποίο ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας και άφησε άφωνους τους πάντες. Το κόστος της ξυλείας καθώς και του λευκού υφάσματος που χρησιμοποιήθηκε ανέλαβε ο Σύλλογος μας. Για την καλύτερη στήριξη / σταθερότητα του σκηνικού και φυσικά την καλύτερη ασφάλεια των μαθητών πήρε την πρωτοβουλία και κατασκεύασε δύο στηρίγματα.

Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2014, το σχολείο μας δέχτηκε δωρεά ξύλινων επίπλων, προς αξιοποίηση και κάθε χρήση, κάποια εκ των οποίων χρειάστηκαν μετατροπές. Ο Γιάννης έδωσε γι’ άλλη μία φορά το δυναμικό παρόν, στις 09/05/2014, μετατρέποντας με τη δεξιοτεχνία του τις τρεις (3) ξύλινες κατασκευές σε πίνακες με πλαίσιο και οσονούπω σε πίνακες φελλού.

Το ίδιο απόγευμα έγιναν αρκετές εργασίες, δεδομένου ότι είχε μαζί του όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Βοήθησε τα μέλη του Συλλόγου μας στην τοποθέτηση των επίπλων στα σημεία που υπήρχε ανάγκη και τοποθέτησε το δεύτερο σετ ράβδων στο βεστιάριο.

Ο κος Κωνσταντινίδης έχει προσφέρει πολλά στο σχολείο μας και συνεχίζει, πάντα με γνώμονα τα παιδιά μας.

Ο ίδιος είπε: “Δεν ήταν δύσκολο να βοηθήσω σ' έναν τομέα που γνωρίζω καλά. Πιστεύω ότι σκοπός είναι να βοηθάμε όπου μπορούμε, χωρίς να περιμένουμε να εισπράξουμε προσωπικά οφέλη. Ειδικά από ένα χώρο όπως είναι το σχολείο των παιδιών μας, όπου δεν κάνουμε κάτι για να διακριθούμε/φανούμε, αλλά για το όφελος αυτών”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου