Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΚΑΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ

 
Οι ικανότητες του γονέα Προκόπη Σύκαλου καθώς και η διάθεση του για προσφορά έχουν φανεί πολύ χρήσιμες στις δράσεις του Συλλόγου μας. Είναι αξιοθαύμαστο το ότι δεν θέτει όρια με βάση την επαγγελματική του ιδιότητα και δε βάζει τον εαυτό του σε καλούπια. Ήταν και είναι δίπλα μας, πάντα συνεργάσιμος και πρόθυμος να προσφέρει.

Πριν την εκλογή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2012-14 και κατά το διάστημα της 2ης Γενικής Συνέλευσης του 2012 παρουσιάστηκε η ανάγκη εκτύπωσης φωτοαντιγραφικού υλικού. Ο Προκόπης εκείνο το διάστημα διατηρούσε κατάστημα με είδη πληροφορικής και είχε τη δυνατότητα να ανταποκριθεί. Μετά από σχετική συζήτηση, προσφέρθηκε και ανέλαβε δωρεάν για τρεις μήνες την εκτύπωση όλων των φωτοτυπιών που δίδονται, προς ενημέρωση, στους γονείς κι αφορούν τα δρώμενα του Συλλόγου. Καλύπτοντας το κόστος των εξόδων φωτοαντιγραφικού υλικού, ο Σύλλογος εξοικονόμησε χρήματα για άλλες δραστηριότητες. Και φυσικά, ο ίδιος, δεν σταμάτησε εκεί.

Πέντε υπολογιστές παρέμεναν αναξιοποίητοι λόγω βλαβών οι οποίες για να διορθωθούν έπρεπε να επέμβει τεχνικός. Όπως καταλαβαίνετε, τα σχολικά κονδύλια δεν μπορούσαν να καλύψουν το κόστος επισκευής τους (ανταλλακτικών, εργασία κ.α.) και διερωτώμενοι ποιος γονέας θα μπορούσε πιθανόν να βοηθήσει, απευθυνθήκαμε στον Προκόπη. Ως τεχνικός Η/Υ, ανέλαβε εθελοντικά την επισκευή όσων μονάδων ήταν δυνατόν να επισκευασθούν, καθώς και το κόστος των ανταλλακτικών. Πλέον, μπορούν όλοι οι μαθητές να παρακολουθούν το μάθημα Πληροφορικής.

Τον Απρίλιο του 2013 και σε ώρες μη λειτουργίας του σχολείου, έγιναν ζημιές στην περίφραξη του. Αφαιρέθηκαν κάγκελα από την μπροστινή όψη του, καθιστώντας ευκολότερη την είσοδο / έξοδο στον οποιονδήποτε. Ο Προκόπης έχοντας τη γνώση και κατέχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό προσφέρθηκε και ηλεκτροσυγκόλλησε τα κάγκελα αποτρέποντας τους ενδεχόμενους κινδύνους και λύνοντας γι’ άλλη μία φορά το πρόβλημα.

Ο Προκόπης, πατέρας τριών παιδιών, με τα δύο μικρότερα στο δημοτικό, είναι πάντα δίπλα μας, σε οτιδήποτε κι αν χρειαστεί, χωρίς ανταλλάγματα να προσφέρει τη βοήθειά του και την υποστήριξή του. Αποτελεί σημαντικό στέλεχος της σχολικής μας κοινότητας και ξέρουμε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό μας για οτιδήποτε χρειαστούμε. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να υπάρχουν άνθρωποι, όπως ο Προκόπης, που στηρίζουν τη σχολική μας κοινότητα και συνεργάζονται για ένα καλύτερο περιβάλλον μάθησης των παιδιών μας.
Ο ίδιος είπε: «Θα προτιμούσα, η οποιαδήποτε βοήθεια από τους γονείς να ήταν επιπλέον των κεκτημένων και όχι να λειτουργούμε ’’πυροσβεστικά’’. Παρόλα αυτά, παρέχει μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση, να προσφέρει ένας γονέας, το ελάχιστο που μπορεί, στα παιδιά. Και στα δικά του αλλά και στα υπόλοιπα. Στους αυριανούς συμπολίτες του. Επίσης, μεγάλη ευχαρίστηση είναι να συμμετέχει κάποιος, με όποιο τρόπο δύναται στις ενέργειες ενός τόσο δημιουργικού Συλλόγου Γονέων όπως του 15ου Δημοτικού Αχαρνών».


Σύνταξη & Επιμέλεια Κειμένων: Νένα Κουγιουμτζίδου & Κυριακή Κορμά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου