Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Εξοπλισμός WC

Ένα πρόβλημα του σχολείο μας ήταν αυτό με το χαρτί υγείας και το σαπούνι στις τουαλέτες των μαθητών.Το χαρτί υγείας (ρολό, όπως αυτό που έχουμε στο σπίτι μας) ήταν η αιτία που αυτές βούλωναν συνεχώς.
Το δε υγρό σαπούνι χεριών συχνά έπεφτε στο πάτωμα δημιουργώντας τον κίνδυνο να γλιστρήσουν οι μαθητές.
Τα πιο πάνω δεν επέτρεπαν στη Διεύθυνση του σχολείου να εξοπλίζει τα WC με τ΄ απαραίτητα αναλώσιμα.
Το Δεκέμβριο του 2012 ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου μας προχώρησε στην αγορά 2 συσκευών χαρτιού υγείας, 2 χειροκίνητων σαπουνοθηκών αφρού και 2 σετ ανταλλακτικών για κάθε μία από αυτές.
Στην είσοδο κάθε τουαλέτας (αγοριών & κοριτσιών) τοποθετήθηκε η συσκευή χαρτιού υγείας, ενώ στο μέσο των νιπτήρων η συσκευή σαπουνιού αφρού.
Οι συσκευές αυτές:
  • είναι επαγγελματικής χρήσης, επομένως έχουν μεγάλη αντοχή.
  • ανοίγουν με ειδικό κλειδί
  • το χαρτί που παίρνουν οι συσκευές χαρτιού υγείας βγαίνει από μία σχισμή, στη μέση της συσκευής, σε φύλλα. Η αφαίρεση μεγάλης ποσότητας χαρτιού είναι δύσκολη. 
  • κάθε φορά που ενεργοποιείται η σαπουνοθήκη απελευθερώνεται ποσότητα 0,4 γρ. αφρού, ενώ οι κλασικές σαπουνοθήκες απελευθερώνουν 1-1,5 γρ.  Αντιστοιχεί δηλ. σε 10-12 lt κοινού κρεμοσάπουνου (2.500 πατήματα). Επίσης ο πηχτός και πλούσιος αφρός που παράγει η συσκευή αποτρέπει τους μικρούς μας χρήστες να κάνουν την ίδια κίνηση πολλές φορές! Η μορφή του σαπουνιού δε δημιουργεί κίνδυνο για τα παιδιά ακόμα κι εάν πέσει στο πάτωμα, σε αντίθεση με το κοινό κρεμοσάπουνο. Επιπλέον καθαρίζει/απολυμαίνει καλύτερα, χωρίς ν' αφήνει υπολείμματα στα χέρια των παιδιών. 
  • Η ελεγχόμενη ροή υλικού των δύο συσκευών έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομία στην τελική κατανάλωση αναλώσιμων.
 Από το Δ.Σ.
Συσκευή χαρτιού


Συσκευή σαπονιού


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου