Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Παιδιά θύματα… «μιας καλύτερης ζωής» !!!

Πόσες φορές ακούμε τη φράση «ήρθε με την οικογένεια του στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή»!

Πόσες φορές βλέπουμε οικογένειες που «ψάχνουν την καλύτερη ζωή»!

Οικογένειες που κάποιοι τους «υποσχέθηκαν την καλύτερη ζωή»!

Είναι συχνό το φαινόμενο των οικογενειών, που κάποιοι τους έταξαν μια καλύτερη ζωή και ερχόμενοι στην Ελλάδα συνειδητοποιούν ότι τελικά αυτή η υπόσχεση δεν είναι κάτι περισσότερο από ανεκπλήρωτα όνειρα!

Οικογένειες που ψάχνουν φαγητό στους κάδους απορριμμάτων, οικογένειες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, οικογένειες που ψάχνουν κάθε τρόπο για να φύγουν τελικά από τη χώρα μας και να βρεθούν κάπου αλλού ψάχνοντας πάντα μία καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους.

Παιδιά που ταλαιπωρούνται σωματικά και ψυχικά και που η ταλαιπωρία τους αργεί να τελειώσει.

Παιδιά που ακολουθούν τους γονείς τους στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα και να μεταβούν παρανόμως σε μια άλλη χώρα, έχοντας ΠΑΝΤΑ ως σκοπό την καλύτερη ζωή!

Όπως και η περίπτωση της μικρής Ν. από το Ιράν που βρισκόταν στην Ελλάδα με τους γονείς της, ή της οικογένειας των 3 αδελφών που βρέθηκε στη χώρα μας από τη Συρία, ή των 6 παιδιών από τη Ρουμανία που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Οικογένειες τις οποίες κληθήκαμε να βοηθήσουμε παρέχοντας τους τρόφιμα, ρούχα, φροντίζοντας για την υγεία τους και τη κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

Παιδιά που παρά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν μας χάριζαν χωρίς δισταγμό το Χαμόγελο τους....


πηγή : www.hamogelo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου