Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή στον αντιδήμαρχο παιδείας κο Τοπαλίδη για την ομαλή λειτουργία του σχολείου μαςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
             

                  Αχαρναί , 28/09/2015
ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ
                  Αρ. πρωτ.:61
15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Δ/ νση : Παναγιασ Μυροβλητισσασ 1 & Αγιασ Τριαδοσ
              ΠΡΟΣ
ΤΚ:– 136 77 Αχαρναί
              Αντιδήμαρχο Παιδείας,
Πληρ.:Ειρήνη Μελισσηνού
              Πολιτισμού, Αθλητισμού
Τηλ: 6972-884427
              & Νέας Γενιάς,
Mail:sylgon.15dach@gmail.com
              κο Τοπαλίδη Ευστάθιο
Blogspot: 15dimacharnon.blogspot.com
Κοιν: 1) Δήμαρχο Αχαρνών,

               κο Κασσαβό Ιωάννη

           2) Πρόεδρο Α/βαθμιας Σ.Ε

                κο Κωνσταντίνο Καρυδάκη

           3) Δ/ντρια 15ου Δημοτικού

                Σχολείου Αχαρνών,

                κα Καραγεώργου Χαρούλα


ΘΕΜΑ: Απαραίτητες εργασίες για την ομαλή  λειτουργία  του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών          
Αξιότιμε αντιδήμαρχε,

              Με  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη για την εκπλήρωση του δύσκολου έργου σας . Θα θέλαμε  να σας  ενημερώσουμε ότι το σχολείο που φοιτούν τα παιδιά μας, το 15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών έχει 344 μαθητές , ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία του Δήμου Αχαρνών και αντιμετωπίζει αρκετά  κτιριακά προβλήματα , που δυσχεραίνουν το έργο των εκπαιδευτικών , οι οποίοι  σημειωτέων,  προασπίζουν με σθένος το δικαίωμα των παιδιών μας για  ένα καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον , καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε πέρα από το εκπαιδευτικό έργο τους να διαφυλάσσουν την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας , που βάλλεται σε καθημερινή βάση.
Σας παραθέτουμε τα βασικότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας :
1)      Αντικατάσταση κεραμοσκεπής  του σχολείου και άμεση αφαίρεση ξύλινων στεγάστρων
Κρίνουμε απαραίτητη και άκρως αναγκαία την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής του σχολείου μας , γιατί σε κάθε βροχόπτωση οι τάξεις γεμίζουν νερά , αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων των παιδιών μας . Επίσης  η αίθουσα των υπολογιστών , η οποία είναι άρτια τεχνολογικώς εξοπλισμένη, πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση με αποτέλεσμα  να  κινδυνεύει να καταστραφεί  χιλιάδων ευρώ εξοπλισμός και να  δυσχεραίνεται η διδασκαλία του μαθήματος . Παρόλο που τα παλαιότερα χρόνια έγινε κάποια προσπάθεια επισκευής της κεραμοσκεπής, απενέβη εντελώς άκαρπη . Το νερό συνεχίζει να κυλάει από τους  εσωτερικούς τοίχους καταστρέφοντας υλικό, εξοπλισμό, εργασίες, προκαλώντας πτώσεις παιδιών και ενηλίκων .  
Επίσης θεωρούμε άμεση και επείγουσα  την αποξήλωση των ξύλινων στεγάστρων της σκεπής , τα οποία είναι σαπισμένα  και σε πολλά σημεία κρέμονται , με κίνδυνο να  τραυματιστούν  σοβαρά τα παιδιά μας  .
2) Αδυναμία εισόδου στο σχολείο κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης                                                           
Ο δρόμος της εισόδου στο σχολείο μας (Μυροβλήτισσας 1) όταν βρέχει γίνεται απροσπέλαστος  από τα νερά που φτάνουν στο ύψος του γονάτου. Η επικινδυνότητα αυξάνεται  με τις υπάρχουσες λακκούβες, το ανώμαλο οδόστρωμα και τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργου που θα αποσβέσει τους εύλογους κινδύνους που προκαλούνται, προκειμένου την ασφαλή  πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο . 
3)Bάψιμο σχολείου                                                                                                                          
            Λόγω της συνεχούς εισροής νερού στο εσωτερικό του σχολείου , οι τοίχοι έχουν φουσκώσει με αποτέλεσμα οι σοβάδες να πέφτουν . Το βάψιμο του σχολείου κρίνεται απαραίτητο μετά την αποκατάσταση της κεραμοσκεπής, όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και για λόγους σωματικής ακεραιότητας των παιδιών μας .
4) Εγκατάσταση χώρου για σκίαση
Ένα  ακόμα θέμα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας είναι η απουσία σκιερού χώρου για προαυλισμό των παιδιών.  Η αυλή μας είναι αρκετά μεγάλη και παρακαλούμε για την τοποθέτηση στρογγυλών  κιόσκι , σε συνεννόηση με τη Δ-νση του σχολείου , προκειμένου  να καλύπτεται σημαντικός αριθμός παιδιών και να  αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις , όπως ηλίαση, λιποθυμίες κ.α
5) Κίνδυνος τροχαίου δυστυχήματος   
Η κίνηση στον δρόμο της  Ασπασίας Πιτσιλού όπου βρίσκεται το σχολείο μας , είναι  αυξημένη ειδικά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, με αποτέλεσμα η διάσχιση του δρόμου να γίνεται από γονείς και μαθητές, τρομερά επισφαλής . Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως γίνει διαγράμμιση διάβασης πεζών , πεζοφάναρου, ύπαρξη σχολικού τροχονόμου ή  ότι άλλο χρήζει, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροχαίου δυστυχήματος .
………………………………………………………………………………………..
Έπειτα από τα ανωτέρω και πιστεύοντας ότι θα επιδείξετε ευαισθησία στα προβλήματα που σας παραθέτουμε , παρακαλούμε για την άμεση επίλυσή τους και προσβλέπουμε σε μια προσωπική επικοινωνία μαζί σας , προκειμένου να συζητηθούν ενδελεχώς.

Με εκτίμηση ,
Για το ΔΣ του συλλόγου μας


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ειρήνη Μελισσηνού                     
Κατερίνα Προβή- Μαρμαρά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου