Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πασχαλινά Εργαστήρια Ζαχαροτεχνίας & Χειροτεχνίας


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Πασχαλινά Εργαστήρια

Ζαχαροτεχνίας & Χειροτεχνίας


που πραγματοποιήθηκαν, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, το Σάββατο 29/03/2014
στο χώρο του σχολείου.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών και στα δύο εργαστήρια ήταν έκδηλος.

Συνεργάστηκαν με τις μαμάδες και τα μέλη του Συλλόγου μας και το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό!

Στο 1ο εργαστήρι, φόρεσαν τα σκουφάκια, τα γάντια και τις ποδίτσες τους και δούλεψαν, έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και πολύ καλή διάθεση. Χωρίστηκαν σε ομάδες και μετέτρεψαν, συγχρονίζοντας τις εργασίες και αρμοδιότητες, απλά μπισκότα σε πασχαλινά κοτοπουλάκια μαθαίνοντας την τέχνη της ζαχαρόπαστας. Έβαψαν κουφέτα αμυγδάλου σε πασχαλινά αυγουλάκια και συσκεύασαν τις δημιουργίες τους σε σακουλάκια στολισμένα με κορδέλες.

Η συμμετοχή στο 2ο εργαστήρι ήταν υψηλή αφού μαμάδες και παιδιά ενώθηκαν για να φτιάξουν χειροποίητες λαμπάδες και πασχαλινά καλαθάκια. Στόλισαν απλές λαμπάδες με πασχαλίτσες, κοτοπουλάκια, διάφορα τσόχινα & μεταλλικά αξεσουάρ, κορδέλες και υφάσματα αλλά κυρίως με πολύ μεράκι. Όλες οι λαμπάδες συσκευάστηκαν με τη βοήθεια των μαμάδων.

Τα καλαθάκια επενδύθηκαν με δίχτυ, τσόχα και αξεσουάρ για να φιλοξενήσουν στο εσωτερικό τους, τα μπισκοτάκια κι “αυγουλάκια” από το εργαστήρι ζαχαροτεχνίας.

Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή του δασκάλου των εικαστικών των απογευματινών δραστηριοτήτων του Συλλόγου, κ. Παλόγλου Παναγιώτη που έφτιαξε μαζί με τα παιδιά αυγοθήκες και βάζα από χρωματισμένη εφημερίδα.

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τις μαμάδες που συνεργάστηκαν και τα παιδιά που βοήθησαν μπαίνοντας όλοι μαζί στο Πασχαλινό κλίμα έχοντας τη χαρά της δημιουργίας.

 Όλες οι κατασκευές θα πουληθούν στο Πασχαλινό Παζάρι που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014
από τις 2μμ. έως τις 8μμ.στο χώρο του σχολείου.

 
* Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ευγενική προσφορά του Συλλόγου μας.
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

 


 















ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΜΠΑΔΩΝ ~ ΚΑΛΑΘΙΩΝ
 

 








 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου