Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Ομιλία Ψυχολόγων: Οριοθέτηση Παιδιού

Πόσο δύσκολο είναι να θέσουμε όρια στο παιδί μας?

Πώς μπαίνουν και τι χρησιμότητα έχουν?

 
Αυτά τα ερωτήματα κι άλλα πολλά μας τα έλυσαν οι κ.κ. Θωμαϊδη Κατερίνα (Κλινική Ψυχολόγος MSc Paris V Γαλλία) και Κορμά Κυριακή (Ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια παιδιών/εφήβων) στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε, με θέμα τα Όρια και την Πειθαρχία, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 στις 18.30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την έντονη βροχόπτωση, η συμμετοχή των γονέων ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο.
Σε ένα ευχάριστο κλίμα, οι ψυχολόγοι, παρουσίασαν όλα τα φλέγοντα και συνήθη ζητήματα που μας απασχολούν αποκωδικοποιώντας, έτσι, τις συμπεριφορές των παιδιών μας.
Η διαδραστική συζήτηση που ακολούθησε, με τις δύο κυρίες, έλυσε αρκετές απορίες μας αφού μας μετέδωσαν με απλό τρόπο πώς μπορούμε να πετύχουμε την αποτελεσματική επικοινωνία με τα παιδιά μας.
Φυσικά το χιούμορ, από τα μέλη του Συλλόγου μας, έκλεψε την παράσταση χαλαρώνοντας τις αντιστάσεις, και μας βοήθησε να εκφράσουμε τα μείζονα θέματα που μας απασχολούν και το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις ανασφάλειες μας όταν θέτουμε κανόνες στην οικογένεια.
Από την συνάντηση δεν έλειψε η Δ/ντρια του σχολείου μας, κα Χαρούλα Καραγεώργου, καθώς και  δάσκαλοι του σχολείου, που μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια βελτιστοποίησης της σχολικής μας κοινότητας.
 
 
 
 
  
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου