Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Διαγωνισμός Ζωγραφικής

για μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου

Τα έργα πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν σε φάκελο (όχι διπλωμένα), μέχρι την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, στη διεύθυνση:

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ
ΠΑΤΗΣΙΩΝ 65, Τ.Κ. 104 33 ΑΘΗΝΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ)
H Heritage & Museums (H&M) σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών Πλάκα, που συμπληρώνει φέτος 43 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στον Εικαστικό χώρο, διοργανώνουν Διαγωνισμό Ζωγραφικής και βράβευσης των καλύτερων έργων. Η αρχική αξιολόγηση και προεπιλογή των έργων των μαθητών, θα πραγματοποιηθεί από Κριτική Επιτροπή Καθηγητών - Εικαστικών του Κέντρου Τεχνών Πλάκα. Η επιτροπή τελικής αξιολόγησης και βράβευσης των καλύτερων έργων θα ορισθεί από την Η&Μ. Η παρουσίαση των Έργων που θα επιλεγούν, θα πραγματοποιηθεί στο "Κέντρο Τεχνών" - Πάρκο Ελευθερίας (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ), Λ. Βασ. Σοφίας - Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής, από 12-27 Απριλίου 2013.

Για τους μαθητές του Δημοτικού. ΘΕΜΑ: ΗΡΩΕΣ, ΘΕΟΙ, ΗΓΕΤΕΣ

Το Ελληνικό έθνος επέζησε χάρις σε ανδραγαθήματα θαρραλέων προσώπων. Η ιστορία, η Χριστιανική Θρησκεία, η Αρχαία Μυθολογία μας αφηγούνται ηρωικά γεγονότα με σπουδαίους πρωταγωνιστές. Ηρακλής, Οδυσσέας, Ιάσων, Θησέας, Περικλής, Μέγας Αλέξανδρος, Διγενής Ακρίτας, Κωνσταντίνος ο Μέγας, οι Τρεις Ιεράρχες, Ήρωες του 1821 είναι μερικά από τα αμέτρητα παραδείγματα. Οι μαθητές καλούνται να εικονογραφήσουν τα πρόσωπα και τις γενναίες πράξεις τους που θαυμάζουν, επισκεπτόμενοι τα μουσεία μας και μελετώντας τα βιβλία των σχολείων τους.

Για τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. ΘΕΜΑ: ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Φως και η σκιά, τα χρώματα, το Μέτρο πλημμυρίζουν το Ελληνικό τοπίο και χαρακτηρίζουν τα έργα του Ελληνικού Πολιτισμού. "Ταξιδεύω" κυριολεκτικά ή νοερά στην Ελλάδα. Εμπνέομαι από τα μουσεία μας, το περιβάλλον, τις τέχνες, τη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, τη μουσική, τους ανθρώπους και τις ασχολίες τους και τα περιγράφω με χρώμα και φως.

Περισσότερα εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου