Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Από τα Παιδιά … για τα Παιδιά


Στις 9 Νοεμβρίου του 1995 ο δεκάχρονος Ανδρέας μέσα από το ημερολόγιο του μας έδειξε τον δρόμο.... Έναν δρόμο προσφοράς, αλληλεγγύης και ενδιαφέροντος από ένα παιδί για όλα τα παιδιά.

Οι πρώτοι άνθρωποι που άκουσαν το κάλεσμα του, τότε, ήταν παιδιά. Οι πρώτοι εθελοντές μας ήταν παιδιά.

18 χρόνια μετά, μαθητές και μαθήτριες από 802 σχολεία σε όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν παιδιά στη χώρα μας, ευαισθητοποιηθήκαν και ανέλαβαν δράση.... Δεν στάθηκαν στα λόγια....

Συγκέντρωσαν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και τα προσέφεραν μέσα από τις υπηρεσίες του οργανισμού μας σε 10.927 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Παιδιά που οι οικογένειες τους δεν είχαν την δυνατότητα να τους προσφέρουν τα απαραίτητα για όμορφες γιορτές.

Τελικά ο Άγιος Βασίλης υπάρχει.... και φάνηκε ότι στη χώρα μας δεν είναι μόνο ένας!!! Πολλοί μικροί Άγιοι Βασίληδες φέτος έκαναν την διαφορά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις ευγενικές προσφορές τους και συγχαίρει γονείς και εκπαιδευτικούς που έδειξαν και αυτοί τον δρόμο στα παιδιά και στάθηκαν στο πλάι τους.

Είναι σημαντικό ότι κάποια σχολεία συνέχισαν την συγκέντρωση όλων των παραπάνω ειδών και μετά τις γιορτές συνειδητοποιώντας την πάγια και σταθερή ανάγκη.

ΠΑΙΔΙΑ....

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Λίστα σχολείων εδώ

1 σχόλια:

Elena Motsia είπε...

Στην δράση αυτή πήρε μέρος και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.....
Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς και στους δασκάλους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ του ΠΑΙΔΙΟΥ ....

Δημοσίευση σχολίου