Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει...

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Ο Σύλλογός μας οργανώνει επίσκεψη στο Θέατρο Κιβωτός – Παιδική Σκηνή (Πειραιώς 115) για την παρακολούθηση της παράστασης:

Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει... της Κάρμεν Ρουγγέρη

Η μετακίνηση προς και από το Θέατρο Κιβωτός θα γίνει είτε με δικό σας όχημα είτε, για όσους το επιθυμούν, με το πούλμαν που θα μισθώσει ο Σύλλογος. Το κόστος της μεταφοράς είναι 100 € και το ποσό αυτό θα διαιρεθεί με το σύνολο των συμμετεχόντων που θα ζητήσουν τη μεταφορά.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αν οι συμμετέχοντες είναι 50 άτομα το ποσό που αναλογεί στον καθένα για τη μεταφορά με το πούλμαν είναι 2 €.

Ημερομηνία: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 
Τόπος συνάντησης (για όσους μετακινηθούν με το πούλμαν):  είσοδος 15ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών
Ώρα Αναχώρησης από τόπο συνάντησης: 13:30
Ώρα Έναρξης Παράστασης: 15:00
Διάρκεια Παράστασης: 1 ½ ώρα με διάλειμμα
Τόπος επιστροφής (για όσους μετακινηθούν με το πούλμαν): 15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Η συμμετοχή του ενός τουλάχιστον Γονέα/Κηδεμόνα είναι απαραίτητη για τη συνοδεία του μαθητή/της μαθήτριας.

Για το Δ.Σ.
Κυριακή Κορμά-Αλεβίζου

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της δράσης, εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση,
παρακαλούμε πολύ να δηλώσετε μέχρι την Παρασκευή 1.2.2013, τη συμμετοχή του παιδιού και τη δική σας συμπληρώνοντας τη συνημμένη δήλωση.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει... της Κάρμεν Ρουγγέρη
Η Κάρμεν Ρουγγέρη σε συνεργασία με την παιδική σκηνή «Κιβωτός» του Γιώργου Φρατζεσκάκη, επιστρέφει στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, με την παράσταση «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει...» 584 είναι οι σωζόμενοι μύθοι από τους οποίους διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε ότι έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά. Γι αυτό άλλωστε και ο τίτλος «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει…».
Μια ομάδα ηθοποιών, αφού μιλήσει στα παιδιά για τον Αίσωπο και την ζωή του, θα ζωντανέψει τους μύθους που διαλέξαμε. Αναφέρουμε κάποιους από αυτούς: Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας, Ο λαγός και η χελώνα, Η κότα και το χρυσό αυγό, Το λιοντάρι και το ποντίκι, Η Μαριγώ και το σταμνί της, Ο ψεύτης βοσκός και άλλοι. Κάθε μύθος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και είναι δοσμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι απόλυτα κατανοητός και στο πιο μικρό παιδί. Τα κοστούμια της παράστασης πολύχρωμα και παραμυθένια. Οι μάσκες των ζώων θα επιτρέπουν να φαίνονται οι εκφράσεις των ηθοποιών. Τα σκηνικά και οι φωτισμοί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μύθου θα διαμορφώνονται μπροστά στα μάτια των μικρών μας θεατών. Η μουσική μας ηχογραφημένη με φυσικά όργανα θα συνοδεύει τα τραγούδια της παράστασης τα οποία βέβαια θα τραγουδούν ζωντανά και θα χορεύουν σε Ελληνικούς ρυθμούς οι ηθοποιοί μας, ενώ ένας πλανόδιος ακορντεονίστας θα συνδέει και θα «σχολιάζει» τους μύθους. «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει…» μία παράσταση φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά. Με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη.
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Στέφανος Βαρελάς  /  Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Κίνηση - Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική διδασκαλία: Στέφανος Βαρελάς, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Κοραλία Τσόγκα, Χριστίνα Κουλουμπή
Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα, Μαριαλένα Ροζάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου