Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η υφυπουργός Παιδείας για τη σίτιση των μαθητών


Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 18:27
Η υφυπουργός Παιδείας για τη σίτιση των μαθητών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα σίτισης μαθητών σε σχολεία η υφυπουργός Παιδείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δουλεύουμε εντατικά και προσπαθούμε να επεξεργαστούμε λύσεις υποστήριξης για τα προβλήματα όλων των παιδιών στα σχολεία που ανήκουν στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ).
Παρά τις κάποιες αδυναμίες και τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί, έχουμε επεξεργαστεί ένα πλαίσιο λύσεων για όλα αυτά τα σχολεία που εντάσσονται στις ΖΕΠ.
Καθημερινά στο Υπουργείο μιλάμε με Διευθυντές Εκπαιδεύσεως, Περιφερειακούς Διευθυντές, πολλές φορές και με μεμονωμένα σχολεία όταν απευθύνονται σε εμάς ή στα γραφεία μας και αντιμετωπίζουμε πολλές περιπτώσεις με άκρα και απόλυτη διακριτικότητα.
Επίσης, βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με κοινωνικούς φορείς, καθώς και με βιομηχανίες τροφίμων, οι οποίοι απευθύνονται προς εμάς και ζητούν παντοιοτρόπως να προσφέρουν.
Το Υπουργείο βοηθάει, όμως, ενεργοποιώντας και υποστηρίζοντας το σχολικό δίκτυο και όλους τους συντελεστές που ανέφερα πριν. Αυτό το κάνουμε με απόλυτη διακριτικότητα. Έχουμε την  ηθική υποχρέωση να το κάνουμε με απόλυτη διακριτικότητα, δεν ονοματίζουμε περιπτώσεις, δεν παρουσιάζουμε σχολεία, γιατί ακριβώς θέλουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα των μαθητών και ενδεχομένως και των οικογενειών τους, να τα αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με τους φορείς σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε να προστατεύεται η αξιοπρέπεια των παιδιών, πάνω από όλα. Επιτρέψτε μου να πω ότι η προβολή μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν κάνει καλό.
Η αλληλεγγύη, η προσφορά, οι πρωτοβουλίες  της Πολιτείας ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που απευθύνονται σε οικογένειες ή σε μεμονωμένους ενήλικες, έχουν βεβαίως αναδειχθεί και από τοπικά και από πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ. Αυτό δεν είναι κακό. Ωστόσο, όταν μιλάμε για σχολεία και για παιδιά, η παιδαγωγική λογική και η ανάγκη προστασίας των παιδιών και των σχολείων, προέχει από την οποιαδήποτε προβολή.
Το σχολικό δίκτυο -και θέλω μέσα από αυτό να πω ένα μεγάλο μπράβο κι ένα μεγάλο ευχαριστώ- οι Διευθυντές των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί με περισσή φροντίδα κοιτάζουν να έρθει βοήθεια όπου πρέπει, όποτε πρέπει.
Εμείς είμαστε αρωγοί, αλλά δε θα ακούσετε από εμάς καμία προβολή επί του θέματος. Θα δείτε πράγματα να γίνονται και όσο περνάει ο καιρός θα δείτε και περισσότερα πράγματα να γίνονται».

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Δημοσίευση σχολίου