Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς τον κυρ Γιάννη η συζήτηση για την Παιδεία…

ΚΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΡΥΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…
Αν μερικά πράγματα δίνουν το μέτρο της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται τα ζητήματα, τότε η απουσία του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Γιάννη Κατσανδρή από τη συζήτηση για την Παιδεία, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, 16 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, σίγουρα προβλημάτισε εκείνους που περίμεναν δρομολόγηση λύσεων.
Βέβαια ο Δήμαρχος φρόντισε να δικαιολογήσει τον Αντιδήμαρχο λέγοντας ότι έχει ανειλημμένη υποχέωση, όμως κάποιοι υποστηρίζουν ότι εθεάθη στην Κεντρική Πλατεία, ενώ η συνεδρίαση δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. 

Όπως και να έχει, το οικονομικό, που αποτελεί πρόβλημα της Παιδείας από γεννήσεώς της, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. Βεβαίως ουδείς ανέμενε ότι θα αντιμετωπιζόταν στη συνεδρίαση, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες. Όμως, όπως προέκυψε, στις Αχαρνές δεν έχουν δοθεί στην Παιδεία ούτε εκείνα που διέθεσε η Πολιτεία, μέσω του Δήμου και συγκεκριμένα ένα ποσόν 250 χιλ. Ευρώ για τις επισκευές και τη συντήρηση των διδακτηρίων, που αφορούσε στην προηγούμενη χρονιά.
Η Ένωση Γονέων θεωρεί ζήτημα αρχής τη διάθεση του συγκεκριμένου ποσού στις Σχολικές Επιτροπές , με το επιχείρημα ότι οι επισκευές-συντηρήσεις πραγματοποιήθηκαν από τα χρήματα που προορίζονται για τα λειτουργικά των σχολείων και κυρίως για πετρέλαιο θέρμανσης. 
Η θέρμανση αποτελεί το μεγάλο πονοκέφαλο των σχολείων, καθώς, σύμφωνα με υπολογισμούς, θα απαιτηθούν τουλάχιστον 300 χιλ. λίτρα πετρέλαιο, όλο το χειμώνα, που θα κοστίσουν περίπου 420 χιλ. Ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν στις 132 χιλ. Ευρώ της τελευταίας δόσης των λειτουργικών, που ήδη βρίσκεται στο ταμείο του Δήμου και στις 26 χιλ. που οφείλονται από πέρσι, για τις φωτοτυπίες της κας Διαμαντοπούλου, προστεθούν οι 250 χιλ. Ευρώ που οφείλει ο Δήμος, τα λεφτά δεν φτάνουν, καθώς από το ποσόν αυτό θα πρέπει να πληρωθούν κι ανελαστικές δαπάνες, όπως λόγου χάρη οι μισθοί των καθαριστριών. 

Αν λοιπόν δεν ευδοκιμήσει ο διεκδικητικός αγώνας για την αύξηση των λειτουργικών που διαθέτει η Πολιτεία στο Δήμο, τότε δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα η καταγγελία ότι ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσανδρής εξέφρασε φόβους πως η προμήθεια πετρελαίου από τα σχολεία θα γίνει με «ρεφενέ» των γονέων…

Κατά τα άλλα το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε τις προτάσεις της Ένωσης Γονέων δηλαδή:
- Τη δημιουργία επιτροπής για θέματα παιδείας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, την Ένωσης Γονέων και Εκπαιδευτικούς με σκοπό την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύψουν στα Σχολεία του Δήμου μας.
- Την πλήρη αντίθεση στις νέες συγχωνεύσεις σχολείων που προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας .
-Τη δημιουργία ηλεκτρονικού «Μητρώου Σχολείων» για την παρακολούθηση των αναγκών (λειτουργιών, συντηρήσεων και επισκευαστικών) των σχολικών μονάδων όπου θα καταχωρούνται καθημερινά τα όποια αιτήματα έρχονται από τα Συμβούλια Σχολικής Κοινότητας στις Σχολικές Επιτροπές.
- Την καθιέρωση δύο Δημοτικών Συμβουλίων με θέμα την παιδεία. (Αρχή και τέλος κάθε σχολικής περιόδου). 
Αλλά όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί, τα ζητήματα της Παιδείας θα μας απασχολήσουν και πάλι. Και γρήγορα μάλιστα…
πηγή : menidiatis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου