Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Οργή για τη σφαγή παιδιών στη Συρία

Διεθνή κατακραυγή προκάλεσε η σφαγή αμάχων στην πόλη Χούλα της Συρίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπου τουλάχιστον 92 άμαχοι σκοτώθηκαν από τα πυρά των καθεστωτικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων 32 παιδιά, στην πλειονότητά τους κάτω των 10 ετών.

Η νέα σφαγή που προκάλεσαν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση ΗΠΑ, Ε.Ε., Αραβικού Συνδέσμου και ΟΗΕ, ενώ πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος η κατάσταση στο εσωτερικό να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Το αντικαθεστωτικό Εθνικό Συμβούλιο κάλεσε μάλιστα τους Σύρους να πολεμήσουν «μέχρις εσχάτων» στην περίπτωση που και αυτή τη φορά η διεθνής κοινότητα αποτύχει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για την επιβολή της τάξης.
Το καθεστώς Ασαντ αρνήθηκε, από την πλευρά του, κάθε ανάμειξη στη νέα σφαγή, αποδίδοντάς την «σε τρομοκράτες» και ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή έρευνας για τους υπεύθυνους πίσω από το μακελειό στη Χούλα. Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στη Δαμασκό ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν, ο οποίος καταδίκασε τη σφαγή ως «κατάφωρη και φρικτή» παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, από την αρχή της κρίσης το Μάρτιο του 2011, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.


 πηγή : imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου