Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012


ΤΟ «ΧΡΥΣΟ ΑΣΤΕΡΙ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ!

    
ΤΟ «ΧΡΥΣΟ ΑΣΤΕΡΙ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ!
Οι νέοι της πόλης μας αξίζουν την προσοχή μας! Και όμως ο Δήμος Αχαρνών δεν είναι σωστό να γίνεται γνωστός μόνο για τον υψηλό δείκτη εγκληματικότητας του, αλλά και για την νέα γενιά που τρέφει στα σπλάχνα του και που σε κάθε ευκαιρία μας κάνει Παγκόσμια υπερήφανους!
Άφησε το δικό σου σχόλιο
Και όμως ο Δήμος Αχαρνών δεν είναι σωστό να γίνεται γνωστός μόνο για τον υψηλό δείκτη εγκληματικότητας του, αλλά και για την νέα γενιά που τρέφει στα σπλάχνα του και που σε κάθε ευκαιρία μας κάνει Παγκόσμια υπερήφανους!
Ένα τρανταχτό παράδειγμα που παρουσιάζει το ACHARNORAMA, μετά τον κυριολεκτικά ιδιοφυή νεαρό μαθητή Αλέξανδρο Μουσάτωβ που ήρθε τρίτος στην 52η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, είναι το 18ο Δημοτικό Σχολείο που κέρδισε το «Χρυσό Αστέρι»!!!
Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών τα τελευταία δύο χρόνια συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δια βίου μάθησης Comenius. Συνεργάστηκε με σχολείο της Πολωνίας και της Ισπανίας και ο τίτλος του προγράμματος είναι “Hello C.A.T.- Children and Technology”. Κάτα τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των νέων τεχνολογιών. Το πρόγραμμα χωρίστηκε σε δύο στάδια.
Στο πρώτο στάδιο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου τα παιδιά εμπλούτισαν την ιστοσελίδα που δημιούργησαν με χάρτες της περιοχής τους και πληροφορίες από την πόλη μας, την ιστορία, τον πολιτισμό και το σχολείο τους. Τα παιδιά επικοινωνούσαν επίσης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και αντάλλασαν πληροφορίες για θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινή και τη σχολική τους ζωή.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου χρόνου, που αποτέλεσε και το δεύτερο στάδιο του προγράμματος, δημιουργήθηκε ένας ιστότοπος στον οποίο τα παιδιά ανάρτησαν άρθρα με θέματα που αφορούσαν μύθους της πατρίδας όπως επίσης και εργασίες τους (κόμικ, χρωματιστό βιβλίο, παζλ, θεατρική παράσταση) με αφορμή τον μύθο που είχαν επιλέξει. Για την Ελλάδα ο μύθος που επιλέχθηκε ήταν ο μύθος της Ευρώπης.
Τέλος, δημιουργήθηκε ένα λεξικό το οποίο εικονογραφήθηκε και μεταφράστηκε σε 4 γλώσσες. Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών είναι πια ένα από τα 4 Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας που το πρόγραμμα που εκπονήθηκε βραβεύθηκε από το Ι.Κ.Υ με το χρυσό αστέρι Ευρωπαϊκής Ποιότητας.
Στο συγκεκριμένο σχολείο φέτος εκπονείται πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής με θέμα την ανακύκλωση, πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα την αυτογνωσία, πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα τα παιχνίδια, το οποίο θα παρουσιαστεί και στο τέλος της χρονιάς στην ήμερα πολιτισμού του σχολείου.
Επίσης για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το πρόγραμμα E-twinning με θέμα τις οχυρωμένες πόλεις, καθώς και με την χρήση των OLPC που διαθέτει το σχολείο εκπαιδεύτηκαν τα παιδιά στη χρήση του Scratch. Τέλος, να σημειώσουμε πως οι μαθητές του 18ου λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για να αναδείξουν τους μικρούς καλλιτέχνες, αλλά και στον διαγωνισμό της Microsoft.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του σχολείου θα μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://18dim-acharn.att.sch.gr , αλλά υπομονή γιατί βρίσκεται υπό συνεχή ενημέρωση.
Εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε τα συγκαρητήρια μας στους μικρούς μας μπόμπιρες, στους δασκάλους, αλλά και στους γονείς γιατί πραγματικά προσπαθούν να με τα πενιχρά μέσα να βγάλουν άξιους πολίτες στην κοινωνίας μας!
πηγή : acharnorama.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου